Usein kysyttyä

Purchasing

Returning

General

Technical

Me emme suosittele tätä useista syistä. Radiomme on suunniteltu vastaamaan alueellisia turvallisuus- ja teknisiä määräyksiä. Suosittelemme erityisesti, ettei tuotteidemme kanssa käytetä ulkopuolisen valmistajan jännitesovittimia, sillä ne voivat vahingoittaa radioitamme. Jos Yhdysvalloissa ostettu tuotteemme viedään kuitenkin ulkomaille, sen yhdysvaltalainen takuu raukeaa. Kaikkein järkevintä on ottaa yhteyttä paikalliseen valtuutettuun Tivoli Audio -jälleenmyyjään ja hankkia tuotteemme sitä kautta. Lähimmän jälleenmyyjän voi etsiä helposti sivustomme Jälleenmyyjät-kohdassa.

Turvakoodi on Visa-, MasterCard-, Discover- ja American Express -luottokorttien turvaominaisuus. Sisällyttämällä sen tilauksesi tietoihin autamme suojaamaan tiliäsi ulkopuolisilta ja voimme helpommin varmistaa tilauksesi kelvollisuuden.

 

Jos käytät Visa-, MasterCard- tai Discover-korttia, turvakoodi on kolminumeroinen numero luottokortin kääntöpuolella, yleensä allekirjoituskohdan yläosassa. 

Jos taas käytät American Express -luottokorttia, turvakoodi on kortin etupuolelle painettu nelinumeroinen koodi. Numeron tulisi näkyä pienellä tekstillä luottokortin päänumeron yläpuolella, mutta tämä vaihtelee kortin tyypin mukaan.

Tivoli Audio ei toimita mitään tuotteita suoraan ulkomaille. Jos et asu Yhdysvalloissa, suosittelemme, että otat yhteyttä paikalliseen valtuutettuun Tivoli Audio -jälleenmyyjään. Lähimmän jälleenmyyjän voi etsiä helposti sivustomme Jälleenmyyjät-kohdassa.

 

Kyllä, meillä on tarjolla kaikenlaisia lisävarusteita radioihimme ja hifijärjestelmiimme. Jos haluat mieluummin tehdä tilauksen puhelimitse, soita maksuttomaan numeroomme 0800-915-795 Meille käyvät kaikkien tunnetuimpien luottokortinmyöntäjien luottokortit.

Tivoli Audio -tuotteille myönnetään yhden vuoden valmistus- ja materiaalivikoja koskeva takuu. Jos tuotettasi pitää huoltaa tai korjata, ota yhteyttä jälleenmyyjään, jolta ostit tuotteen.

 

Kun tuote on ostettu suoraan, asiakas voi palauttaa ostamansa radion 30 vuorokauden kuluessa mistä tahansa syystä. Tämä hyvitys ei kuitenkaan sisällä alkuperäisiä toimituskuluja.

 

Jos haluat palauttaa meille radion (korjausta, vaihtamista tai hyvitystä varten), sinun on ensin otettava yhteys Tivoli Audioon, jotta saat lupanumeron ja ohjeet. Voit soittaa asiakaspalvelumme numeroon 0800-915-795 Asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 9–17 (Yhdysvaltain itärannikon aikaa (ET)). 

Varoitus: Huomaa, että jos palautat meille tuotteen saamatta ensin lupanumeroa, Tivoli Audio ei ole missään vastuussa mahdollisista vahingoista tai tuotteen katoamisesta. Kaikki Tivoli Audio -tuotteesi mukana alun perin toimitetut lisävarusteet on palautettava, sillä muutoin puuttuvat lisävarusteet on maksettava erikseen.

Käyttäjät eivät saa huoltaa radioitamme. Jos muokkaat radiomme alkuperäistä kokoonpanoa, radion takuu raukeaa ja sen suorituskyky ei enää vastaa alun perin toimitetun tuotteen suorituskykyä. 

Ei-rajoittavan takuukäytäntömme ansiosta me emme myy huolto-ohjeita. Jos emme pysty korjaamaan tuotetta, vaihdamme sen uuteen, jos tuote ostettiin meiltä tai joltain muulta valtuutetulta Tivoli Audio -jälleenmyyjältä. 

Jos radiossasi on jokin ongelma, voit soittaa meille arkipäiväisin klo 9–17 (Yhdysvaltain itärannikon aikaa (ET)) maksuttomaan palvelunumeroomme 0800-915-795

Radioissamme käytetään galliumarsenidimetallipuolijohteeseen perustuvaa kanavatransistoria (joka tunnetaan GaAs MES-FET- ja galliumarsenidifetti-nimillä). Gallium on metallien, pääasiassa alumiinin ja sinkin, sulatuksen välituote, joka on harvinaisempaa kuin kulta. Galliumarsenidi on ylivoimainen vaihtoehto piihin nähden puolijohdesirujen valmistuksessa. 

Tällainen transistori käsittelee paremmin useita vahvoja signaaleja kuin piirilevyt tai bipolaariset transistorit (joita käytetään useimmissa muissa radioissa). Model One -radiomme oli ensimmäinen radio, jossa käytettiin tätä tekniikkaa FM-virittimessä. 

Huomaa, että lähes kaikki elektroniset laitteet, myös matkapuhelimet, lähettävät jonkin verran sähkömagneettista säteilyä, mutta tätä ei ole pystytty todistamaan terveydelle vaaralliseksi missään tieteellisissä tutkimuksissa.

Ylijännitesuojalla varustettu kytkentälaatta on viisas sijoitus, sillä tehdastakuumme ei koske ylijännitteitä. Kohinansuodatuksella varustetut kytkentälaatat saattavat myös auttaa suodattamaan muiden elektronisten kotitalouslaitteiden aiheuttamia häiriöitä.

 

Se, kuinka pitkään paristo kestää radion käyttöä, määräytyy seuraavien kahden tekijän mukaan:

  1. kuuntelun äänenvoimakkuus (mitä kovemmalla äänenvoimakkuudella radiota kuunnellaan, sen nopeammin sen paristo tyhjentyy)
  2. pariston varaus. Kuten edellisen kysymyksen vastauksessa mainittiin, korkeamman ampeeriarvon paristo kestää pidempään kuin pienen ampeeriarvon paristo (2 400 mA:n paristo kestää pidempään kuin 1 800 mA:n paristo, kun kumpaakin käytetään samalla äänenvoimakkuusasetuksella).

Digital Audio Broadcasting eli DAB (digitaalinen radiolähetys) on monissa Aasian ja Euroopan maissa käytetty tekniikka. Se on samankaltainen kuin Yhdysvalloissa käytettävä HD-radiotekniikka; Yhdysvalloissa ei kuitenkaan ole DAB-radiolähetyksiä.

Useimmissa pöytäradioistamme käytetään samaa analogista viritintä, joten niissä ei ole juuri eroja tässä suhteessa. Sekä SongBook- että iSongBook-mallissa käytetään samaa digitaalista viritintä; kumpikin vastaanottaa signaalit erinomaisen tehokkaasti. Radiomalli kannattaa siksi valita muiden tarvittujen ominaisuuksien mukaan.

Liittimiemme läpimitta on 3,5 mm (1/8 tuumaa), eli ne ovat stereominiliittimiä.

 

Kaikkien radiomalliemme kanssa tulisi käyttää stereokuulokkeita; niissä käytetään tavallista 3,5 mm:n (1/8 tuuman) liitintä. Jos käytät kuulokkeita Model One -radion kanssa, käytä stereokuulokkeita, sillä muutoin monauraalinen korvakappale ei toimi. 

Se, kuinka monta sinistä rengasta kuulokkeiden kärjessä on, määrää, ovatko kuulokkeesi stereokuulokkeet; jos renkaita on kaksi, kyseessä ovat stereokuulokkeet. 32 ohmin nimellisresistenssin kuulokkeet toimivat parhaiten radioidemme kanssa.

Radion virransyöttö tai sisäinen muuntaja on aina määritetty nimellisominaisuuksiltaan kunkin maan mukaiseksi. Digitaalista kelloa käyttävissä malleissa (joita ovat esim. SongBook ja iSongBook) kello on 24 tunnin muodossa eikä 12 tunnin muodossa, jota käytetään yleensä Yhdysvalloissa. Digitaalisen virittimen sisältävissä malleissa (joita ovat esim. SongBook ja iSongBook) virittimen jälkikorjaus on määritetty sen käyttömaan mukaan. Lisäksi kaikkien mallien on täytettävä kunkin maan omien turvallisuus- ja ympäristöstandardien vaatimukset.

Varmista aluksi, että Sirius-antennilla on suora yhteys taivaalle. Kaikki taivaan ja antennin välissä olevat esteet saattavat aiheuttaa katkoksia tai jopa signaalin vastaanottamattomuuden. Koska antenni on säänkestävä, voit sijoittaa sen ulos, jolloin se saattaa pystyä vastaanottamaan signaalit selkeämmin ja yhtenäisemmin. 

Lisäksi saatat pystyä parantamaan signaalin vastaanottoa antennin suuntausta muuttamalla. Signaali vastaanotetaan tehokkaimmin, kun antenni on 45 asteen kulmassa omistajan käsikirjassa neuvottuun suuntaan nähden.

Ensin on paras käydä vähän läpi AM- ja FM-signaalien ja niiden vastaanottamisen perusteita: Vaikka FM-stereo tuottaa puhtaampaa ääntä kuin AM, sen signaalilla on lyhyempi kantama ja se on alttiimpi monitieilmiön aiheuttamille häiriöille. 

Monitieilmiö aiheutuu, kun FM-signaali heijastuu läheisistä rakenteista. Nämä heijastukset synnyttävät useita signaaleja, jotka saapuvat radioosi hiukan eri aikoihin. Tästä aiheutuu sihinää ja kohinaa, ja joissain tapauksissa myös signaalin kokonaisvoimakkuus heikentyy. Monitieilmiötä aiheuttavat rakennukset, kukkulat, sillat ja kaikki muut kohteet, jotka voivat estää FM-signaalin suoran kulun radiosi luo. 

AM-tekniikassa käytetään yksinkertaista, pitkän kantaman monosignaalia, mutta sen puhtaus on heikompi ja se on staattinen ja altis epäsuotuisten sääolojen vaikutukselle. Jotkin AM-asemat saattavat kuulua selkeämmin yöllä, kun niiden signaalit heijastuvat maan ionosfääristä ja kulkevat pitkiä matkoja. Sen sijaan joitain päivällä vastaanotettavia AM-asemia ei välttämättä pysty kuulemaan ollenkaan yöllä, koska Yhdysvaltain liittovaltion tietoliikennetoimikunta (Federal Communications Commission) vaatii monia AM-asemia toimimaan yöllä pienemmällä teholla tai lopettamaan lähetyksen kokonaan, jotteivät ne häiritse muiden AM-asemien signaaleja. 

AM-signaalien vastaanoton parantamiseksi suosittelemme langattoman, sisäkäyttöön tarkoitetun antennin, esim. Terkin valmistaman AM Advantage -antennin, käyttämistä. Tämä antenni toimii yleensä parhaiten radioidemme kanssa. 

Jos tarvitset tehokkaamman antennin, kokeile FM-dipoliantennia tai vahvistettua sisäantennia, esim. Jensen FM25:ttä. 

FM-vastaanotto on usein tehokkainta, kun käytetään erityisesti FM-vastaanottoon tarkoitettua ulkoantennia (esim. GAM, WINEGARD). 

Kaapeli-TV-johtimen halkaiseminen ja sen liittäminen radion takaosan ulkoisen antennin liittimeen ei välttämättä paranna automaattisesti vastaanottoa. Useimmat kaapeli-TV-yhtiöt eivät aktivoi tätä palvelua, ellei heille soiteta ja tätä erikseen pyydetä, ja osa veloittaa palvelusta myös kuukausimaksun. 

Huomaa, että herkimmätkään virittimet eivät pysty vastaanottamaan signaalia, jota ei ole. Jos yrität vastaanottaa sellaisen aseman signaalia, joka ei kanna kuuntelualueellesi, mikään viritin tai antenni ei saa signaalia kuulumaan.

Säännöllinen pölyjen pyyhkiminen riittää. Jos haluat ehdottomasti käyttää vahaa, käytä vähäistä määrää nestemäistä kiillotusainetta. Suihkutettavia vahoja ei suositella. Muista kuitenkin, että kotelo on puuta, joten se tummuu ajan mittaan.

 

Voit liittää iPod-, MP3- tai kannettavan audiosoittimen johonkin radioistamme 3,5 mm:n (1/8 tuuman) stereo-mini-minikaapelilla. Sinun on liitettävä tämä johto Walkman-, kannettavan MP3- tai CD-soittimesi kuulokeliittimestä radion lisälaitetuloon. 

PAL-radiossa ja tietyissä muissa malleissa ei ole lisälaitekytkintä. Tällaisen radion tapauksessa laite tuleekin kytkeä fyysisesti radion takaosan "AUX"- eli lisälaiteliittimeen, kun haluat kuunnella sitä. Tämä katkaisee virittimeltä kaiuttimelle tulevan signaalin ja mahdollistaa kytketyn laitteen soittamisen huolimatta kaistasta, jolle radio on viritetty. Jos haluat kuunnella radiota uudelleen, kytke laite irti yksikön takaosasta.

Näiden radioiden kanssa suositellaan käytettävän paristoja, joiden ampeeriarvo on 1 800–2 400 mA. Nämä arvot osoittavat, kuinka pitkään SongBook- ja iSongBook-radioita voi soittaa lataamatta paristoja.

Kyllä. Model SubWoofer -lisäbassoyksikössä on oma erillinen tehonlähteensä, ja jos radiosta kytketään ensin virta, Model SubWoofer toistaa radion piiristöjen sammumisen aiheuttaman äänen. Tämä ongelma poistuu yksinkertaisesti kytkemällä Model SubWoofer -lisäbassoyksiköstä virta ennen virran kytkemistä radiosta.

Mukana toimitetulla perusmallin FM-antennilla tulisi pystyä parantamaan signaalin vastaanottoa tilanteissa, joissa sisäinen antenni ei ole riittävän tehokas. Muista vaihtaa takasivun antennikytkin sisäantennista ulkoiseksi antenniksi, kun alat käyttää ulkoista antennia. 

Jotta radio toimisi mahdollisimman tehokkaasti, aseta se ja/tai antenni ikkunan tai ulkoseinän lähelle. Voit tehostaa AM-signaalien vastaanottoa kokeilemalla Radio Shackilta tai Terkiltä saatavaa langatonta AM-antennia. Varmista, että virtajohto ja antenni eivät ole sotkeutuneet keskenään tai etteivät ne ole vierekkäin.

Ei. Emme suosittele ulkopuolisen valmistajan PAL-paristojen ostamista. Tivolin omat paristot on suunniteltu laajamittaisen testauksen avulla erityisesti PAL- ja iPAL-malleja varten. Emme voi taata ulkopuolisten valmistajien lisävarusteiden turvallisuutta tai yhteensopivuutta. Takuu ei kata mitään ulkopuolisten valmistajien tuotteiden käytöstä aiheutuvia vahinkoja. Hyväksyttyjä PAL-paristoja voi ostaa suoraan vain Tivoli Audiolta ja Tivoli Audion valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

Model One -radio ei monien muiden äänentoistotuotteiden tapaan sammu kokonaan, kun siitä kytketään virta. Laitteessa pysyy sammuttamisen jälkeenkin edelleen hieman virtaa, jottei se napsu ja pauku, kun radio kytketään päälle ja pois päältä.

Kyllä. Jokaisen analogisista malleistamme, niin Model Onen, Twon, Threen, PAL:n kuin myös Model Satelliten, viritin on kalibroitu käsin tehtaalla, mutta koska viritys tapahtuu käsin, pienet poikkeamat ovat normaaleja.

 

Apple on alkanut viime vuosina sisällyttää sopivan telakointisovittimen jokaiseen iPodiinsa, ja yleiskäyttöinen telakointiasema on nyt iPodin perustelakointiasema. iSongBook-mallissa on sovittimet vain sellaisia aiempia iPod-malleja varten, joiden mukana tätä sovitinta ei toimitettu. Jos olet hukannut telakointisovittimesi, Appleltasaa vaihtosovittimia.

Ei. SongBook on kuitenkin suunniteltu 1 800–2 400 mA:n paristoille, joten tätä korkeamman ampeeriarvon paristoille ei välttämättä riitä normaali yksi latauskerta. Voit ladata ne täyteen irrottamalla laturin yhden latauskerran jälkeen ja liittämällä sen hetken päästä takaisin.

 

Kyllä. Jos radio on esim. kaapin tai kirjahyllyn sisällä tai lähellä seiniä tai pöytiä tai muita kovia pintoja, sen bassoääni voimistuu keinotekoisesti. Jotkin käyttäjät ovat ilmoittaneet, että tämän bassoäänten voimistumisen voi ehkäistä asettamalla radion alle useita paperipyyhkeitä. Myös radion paikka voi vaikuttaa vastaanoton laatuun.

Model Subwoofer suunniteltiin ja soinnitetttiin käytettäväksi tiettyjen Tivoli-mallien kanssa. Jos sitä käytetään muutoin kuin se on suunniteltu, se ei välttämättä toimi toivotulla tavalla ja sen takuu raukeaa.

PAL-, SongBook- ja iSongBook-radiomme ovat säänkestäviä, mutteivät vedenkestäviä. Siksi niitä voi käyttää kylpyhuoneessa, muttei tietenkään suihkussa. Kosteus voi vaikuttaa näiden radioiden puukoteloihin ja kaiuttimiin ajan mittaan, ja niinpä niitä ei kannata käyttää kylpyhuoneessa pitkään.

 

Kyllä. Muista vain liittää akun positiivinen ja negatiivinen napa Tivoli Audio -tuotteesi oikeisiin liittimiin. Sopivia liittimiä on saatavissa elektroniikkaliikkeistä. Kaikissa Tivoli Audio -tuotteissa, joissa on 12 voltin tasavirtatulo, on akun positiiviseen napaan liittämistä varten keskitappi.

 

Kyllä. Jotta voit muuttaa matalan äänenvoimakkuuden tasatut levysoitinäänet tavallisen äänenvoimakkuuslinjan tasolle, tarvitset levysoittimen etuvahvistimen. Levysoittimien etuvahvistimia saa useimmista elektroniikkaliikkeistä.

Kyllä, mutta voit liittää radion kuulokelähtöön vain itsevahvistavat stereokaiuttimet (näitä kutsutaan usein "multimediakaiuttimiksi").

Et. Tivoli Audio valmistaa Model Satellite -radion, mutta Sirius on vastuussa aktivoinnista ja ohjelmoinnista.